Kurus Dengan Timun? | DiMAR

Thursday, 27 April 2017

Kurus Dengan Timun?

Di taip oleh marziana shukri pada jam 12:17 pm


MEH KORANG TRY KURUSSS DENGAN TIMUN !
Sebenarnya terlalu banyak petua untuk kurus, salah satunya kurusss dengan timun. So malam ni kakeija nak share sikit kat korang antara tips kurus dengan timun.
Kenapa kakeija suggest korang yang nak kurus tu , try kurus dengan timun ? Sebabnya timun dah la sedap tambah tambah bila buat jus timun, kakeija sukaaaa  lepas tu mudah nak dapatkannya, berlambak kat pasar plus nak buat pon sonang !
.
Okay ini BAHAN-BAHAN nya :
1 . Sebiji timun ( Takyah buang kulit tauu )
2. Air ( 100ml ) = 1 cawan
3. Gula anggaran satu or dua sudu camtu
( kalau nak guna gula stevia pon boleh, lebih bagus kalau tak buh gula 
.
CARA PENYEDIAAN sonang jer 
Basuh timun sehingga bersih, potong dan kisar semua 
( termasuk kulit, biji ) bersama air dan gula sampai halus. Tak perlu tapis, bila siap boleh terus minum. Sebiji timun untuk 2 kali minum ( Pagi dan malam )
.
Banyak KELEBIHAN TIMUN YANG korang KENA TAHU . Antaranya Timun adalah detox semula jadi. Timun juga boleh buat pati jus, so korang akan rasa cepat kenyang sebab 95% timun berasaskan air, jadi kalau malas minum air banyak liter sehari, minumlah jus timun heee.
Selain tu kan minum secawan jus timun buat perut korang terus padat tauu. Yang paling best timun juga sangat sangat bagus untuk membersihkan usus , bersihkan racun-racun dalam badan dalam erti kata yang lain clearkan toksin jahat dalam badan barulah badan pon rasa ringan je kan ?
Paling ohsemmm kakeija suka lagi si timun ni, boleh kurangkan perut buncit muncitttt . Bila usus bersih, jerawat insyaAllah susah nak naik, haa 2 in 1 gituuu, hat yang amik pape supplement pon insyaAllah kesan supplement lebih cepat sebab usus dah bersih 
Sooo sila amalkan selama seminggu, pasti berat badan korang turun. Tak caya ? Cubalahh dulu, Tapi makan pun kena kontrol okeh Nak bantu proses kurussss kan berat badan tu dengan lebih cepat jangan lupa consume sekali ngan #GulaGulaKurus yang kakeija jual !
.
Opssss Ingat ye, jangan minum ketika period sebab timun sifatnya sejuk yang akan menyebabkan darah tersekat nak keluar.
.
Jangan lupa juga SHARE masuk wall korang, senang nak cari balik nanti !






















0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © 2016 DiMar Exclusive. All rights reserved | Create New Post, Design