DiMAR: January 2017

Wednesday, 25 January 2017

Atasi Masalah Berat Badan

Di taip oleh marziana shukri pada jam 12:22 pm 0 komen


Minum Air Masak Secukupnya Untuk Atasi Masalah Berat Badan




FAKTA Beberapa ahli dan pakar kesihatan menyatakan bahawa, dengan meminum air yang cukup maka kita akan terhindar daripada makan secara berlebihan. Disarankan agar kita minum air sebanyak 6 hingga 8 gelas sehari. Selain untuk mengawal berat badan, air juga mampu mejadikan tubuh kita sihat dan cergas serta terhindar dari risiko penyakit.


_____________

Sapa sini duk rumah flat?
Pagi nak hantar anak sekolah, Laju ja turun tangga.
Petang balik kerja, ambik anak dari rumah mengasuh punya seksa nak naik tangga.

Satu tingkat pun rasa macam 10 tingkat punya tinggi tuuuh..
Kak ros setiap kali naik tangga mesti teringat zaman dulu .
Alaaa masa comel lotey gitu , dia punya mengah tu macam baru lepas lari 100meter.

Sejak tahun lepas kak ros konsisten makan #GulaGulaKurus ,Alhamdulillah makin ringan badan. Naik 3 tingkat pun tak terasa, tup tup dah sampai ha...

Korang yang memang kerja atau rumah tangga ni, takdak lift tu kalau taknak makan #GulaGulaKurus, start dengan stop air manis dan amalkan minum air putih 2-3 liter sehari, tengok la nanti akan rasa kurang mengah naik tangga.

Takyah fikir banyak, buat ja okay? 
Kalau nak beli #GulaGulaKurus tu just whatsapp je kat no bawah ni 

+61084621981























Thursday, 12 January 2017

Kebaikan Minum Air Putih

Di taip oleh marziana shukri pada jam 12:24 pm 0 komen




Berikut 8 sebab yang ingin DIMAR kongsikan kepada anda semua tentang kebaikan minum air putih.

1. Menguruskan badan 
Khabar gembira buat para wanita yang tengah berdiet. Air putih tidak mengandungi kalori, gula ataupun lemak dan ini ternyata mampu mengurangkan berat badan kita.
2. Meningkatkan kesuburan
Air putih dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum Adam serta hormon estrogen pada kaum Hawa.
3. Melancarkan sistem pencernaan
Minum air putih dalam kuantiti lapan gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien.
4. Melambatkan proses pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser
Air putih bukan saja melambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser malah ia juga dapat membantu mencegah penyakit hati dan ginjal.
5. Perawatan kecantikan
Kekurangan pengambilan air putih menyebabkan tubuh menghadapi kesulitan untuk menyerap air, sekaligus mengakibatkan kulit kering dan berkerut.
6. Tubuh lebih segar dan sihat
Khasiat air putih bukan sekadar untuk membersihkan tubuh saja tapi juga sebagai zat yang sangat diperlukan tubuh. Kita mungkin dapat bertahan bila tidak makan beberapa hari namun tidak mungkin dapat bertahan jika tidak minum air. Ini kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia.
7. Menyihatkan jantung
Air putih juga diyakini dapat menyembuhkan penyakit jantung. Bahkan pada saat ini juga sudah banyak perubatan altenatif yang memanfaatkan penggunaan air putih.
8. Ubat kepada penyakit strok
Air putih tidak hanya digunakan untuk mengubati berbagai penyakit kulit, namun sangat efektif untuk mengubati penyakit lumpuh. Ini kerana air dapat membantu memperkuatkan kembali otot-otot dan ligamen serta melancarkan sistem peredaran darah dan sistem pernafasan.

.
Jadi, tahun baru dan bulan yang baru ni
DIMAR nak kita reramai hidupkan 



Bukan je bagus untuk healthy tapi bagus untuk turunkan berat jugak tau.
P/s: Biar air tak manis
tapi senyuman mau manis☺️
Tingggg
























 

Copyright © 2016 DiMar Exclusive. All rights reserved | Create New Post, Design