DiMAR: 2017

Thursday, 27 April 2017

Kurus Dengan Timun?

Di taip oleh marziana shukri pada jam 12:17 pm 0 komen


MEH KORANG TRY KURUSSS DENGAN TIMUN !
Sebenarnya terlalu banyak petua untuk kurus, salah satunya kurusss dengan timun. So malam ni kakeija nak share sikit kat korang antara tips kurus dengan timun.
Kenapa kakeija suggest korang yang nak kurus tu , try kurus dengan timun ? Sebabnya timun dah la sedap tambah tambah bila buat jus timun, kakeija sukaaaa  lepas tu mudah nak dapatkannya, berlambak kat pasar plus nak buat pon sonang !
.
Okay ini BAHAN-BAHAN nya :
1 . Sebiji timun ( Takyah buang kulit tauu )
2. Air ( 100ml ) = 1 cawan
3. Gula anggaran satu or dua sudu camtu
( kalau nak guna gula stevia pon boleh, lebih bagus kalau tak buh gula 
.
CARA PENYEDIAAN sonang jer 
Basuh timun sehingga bersih, potong dan kisar semua 
( termasuk kulit, biji ) bersama air dan gula sampai halus. Tak perlu tapis, bila siap boleh terus minum. Sebiji timun untuk 2 kali minum ( Pagi dan malam )
.
Banyak KELEBIHAN TIMUN YANG korang KENA TAHU . Antaranya Timun adalah detox semula jadi. Timun juga boleh buat pati jus, so korang akan rasa cepat kenyang sebab 95% timun berasaskan air, jadi kalau malas minum air banyak liter sehari, minumlah jus timun heee.
Selain tu kan minum secawan jus timun buat perut korang terus padat tauu. Yang paling best timun juga sangat sangat bagus untuk membersihkan usus , bersihkan racun-racun dalam badan dalam erti kata yang lain clearkan toksin jahat dalam badan barulah badan pon rasa ringan je kan ?
Paling ohsemmm kakeija suka lagi si timun ni, boleh kurangkan perut buncit muncitttt . Bila usus bersih, jerawat insyaAllah susah nak naik, haa 2 in 1 gituuu, hat yang amik pape supplement pon insyaAllah kesan supplement lebih cepat sebab usus dah bersih 
Sooo sila amalkan selama seminggu, pasti berat badan korang turun. Tak caya ? Cubalahh dulu, Tapi makan pun kena kontrol okeh Nak bantu proses kurussss kan berat badan tu dengan lebih cepat jangan lupa consume sekali ngan #GulaGulaKurus yang kakeija jual !
.
Opssss Ingat ye, jangan minum ketika period sebab timun sifatnya sejuk yang akan menyebabkan darah tersekat nak keluar.
.
Jangan lupa juga SHARE masuk wall korang, senang nak cari balik nanti !






















Tuesday, 25 April 2017

FOUNDATION KAK ROSE

Di taip oleh marziana shukri pada jam 12:25 pm 0 komen

"Baby" baru keluaran DiMar





Dulu Kak Ros montel, bila Kak Ros konsisten kemam #GulaGulaKurus dengan sapu #GelCoolRose kan kak Ros dah lost berat banyakk sampai slim dah 

Bila dah slim, Kak Ros perasan muka ni automatik nampak muda, nak lagi kekal yakin & menawan kak Ros suggest founder #DiMar keluarkan #FoundationKakRose ❤️
Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim,

Kak Ros Lancarkan produk nama Kak Ros ni

Taraaaa!


Kak Rose foundation!



Bahan Kak Ros Foundation

Argan Oil
👍Beri Effect Glowing & Flawless pada kulit Wajah
👍Menegang serta Melembapkan Kulit
👍pudarkan jeragat

Vitamin C
👍 Menganjalkan Kulit ,mengurangkan Kedutan &Garis halus
👍 Melembapkan kulit & lindungi kulit dari sinaran UV

Apple Stemcell
👍Bertindak sebagai anti penuaan & kurangkan garis
 halus
👍Bantu kurangkan keradangan&inflamasi kulit

serbuk mutiara
👍 Perbaiki sel yang rosak akibat sinaran matahari UV
👍 Merawat kulit masalah 
👍 Mencerahkan kulit

L Gluthatione
👍 Mencerahkan kulit
👍melambatkan proses penuaan
👍melembapkan kulit

Cara Guna Foundation Kak Rose sangat mudah 
ditambah dengan packaging yang tak guna banyak
ruang dalam handbeg.

Calit calit kemudian ratakan dengan span /berus/guna tangan sahaja.






NAK TENGOK APA KATA MEREKA? 












Berminat untuk order tahu lebih lanjut? 

Whatsapp je dekat 
+60184629181























Wednesday, 22 March 2017

Nak kurus? Minum air masak!

Di taip oleh marziana shukri pada jam 12:33 pm 0 komen



NAK KILO TURUN CEPAT MINUM AIR MASAK BANYAK-BANYAK


Ehh yekee? Bukan ke kalau minum air banyak-banyak nanti jadi gemok air? Camner pulak boleh turun berat pulak?

Uolls tak perlu risau pon sebenarnya, yang perlu risau, jika uolls kurang minum air. Sebabnya badan kita ni memang memerlukan air yang banyak. Air boleh bantu tingkatkan metabolisme dalam badan, dan bila metabolisme meningkat, berat badan uolls akan turun dengan cepat. Haa jelas kan?



Berapa Liter Sehari Perlu Kita Minum sebenarnya?


Pertama sekali, uolls kene tahu dulu berapa liter sehari yang uolls mesti minum. Sebabnya kadang-kadang mesti uolls rasa uolls dah banyak sangat minum air kosong seharian, tapi rupanya 2 liter pon tak sampai. 


Nak minum air kosong ni bergantung kepada berat badan seseorang. Setiap 25kg perlu minum 1 liter air kosong. Contoh boleh tengok bawah:-

Fatimah - berat 75kg
1 liter - 25kg

75kg / 25 = 3 liter
Jadi Fatimah perlu minum 3 liter sehari!!!
Berapa berat uolls?
Jom semak, berapa liter uolls perlu minum sehari untuk kekal sihat, cergas cantik dan bertenaga.
(Berat Badan Bahagi 25kg = )

ataupun uolls boleh tengok gambar kat atas tu. 

Dah tahu berapa liter yang uoll perlu minum sehari, uolls cuba konsisten tau habiskan. Nak turunnn lagi cepat, stop terus minuman bergula. Konpem uolls boleh selim tau. Tak caye? Try laa dulu baru tauu.


  Credit untuk Stokis Dimar : saidatul.afiqah

Nak order Mince? 
Whatsapp +60184621981 DIMAR HQ
























Wednesday, 15 March 2017

SENAMAN IKUT BENTUK TUBUH

Di taip oleh marziana shukri pada jam 10:43 am 0 komen


SENAMAN IKUT BENTUK BADAN

Ada 3 jenis bentuk badan asas iaitu BENTUK EPAL, PEAR & CILI, korang kena pastikan mana satu bentuk badan korang untuk mudah korang ikut senaman ini.

Senaman ini paling BERKESAN :

1. BENTUK EPAL - Korang ada miliki tubuh bentuk epal boleh buat pelan senaman FOKUS pada kardiovaskular dan latihan menguatkan otot. Ini adalah RAHSIA bagi mengurangkan lemak. Berjalan perlahan2 atau berlari2 anak atau jogging boleh jadi pilihan senaman.

2. BENTUK PEAR - Senaman kardio yang korang boleh FOKUSkan pada bahagian bawah badan. Berlari atau berbasikal adalah pilihan TERBAIK untuk tubuh berbentuk pear ini.

3. BENTUK CILI - Bagi korang miliki tubuh ini seharusnya berkaitan dengan pembinaan otot dalam usaha memastikan berat korang yg berlebihan tu dibuang pada bahagian tengah agar boleh menghasilkan bentuk tubuh yang sempurna. Latihan menggunakan pemberat adalah amat penting.
Amacam, senaman ini mudah jekan nak buat? Boleh dah buat senaman 5-10 minit pagi ni.
Jangan lupa share, mana tau ada kengkawan korang akan buat senaman mudah ini.

Credit : Mingguan Wanita
Share tau!
EJEN DIMAR : mas.amiza 






















Tuesday, 7 March 2017

PILIH ROTI UNTUK DIET

Di taip oleh marziana shukri pada jam 11:55 am 0 komen

TIPS MEMILIH ROTI YANG TERBAIK UNTUK DIET


Siapa perasan kalau pergi jer kedai supermarket mesti nampak banyak jenis roti? Uollss pun mesti konpiuss nak amik roti yang mana. Banyak jenis pulakk tuu. Betul takk?

Hari ni Saie nak share Jenis-jenis Roti Loaf yang ada di Malaysia dan Roti mana yang palingg sesuai untuk dimakan.
.
.
1. White Loaf / Sandwich Loaf
.
Biasa dipanggil roti putih atau roti sandwich. Bahan utamanya tepung gandum berprotein tinggi dan menjadi pilihan utama sebab harga yang murahh.
.
.
2. Wholegrain, Wholewheat dan Wholemeal
.
Apa perbezaan 3 jenis roti ni? Sebenarnya ia roti yang sama jee (roti gandum penuh) cumanya Wholegrain dan Wholewheat digunakan di US. Wholemeal digunakan di UK. Ia dihasilkan dari gandum yang tak diproses sepenuhnya. Warnanya gelap sebab bran yang menyelaputi gandum tu tak dibuang.
.
Untuk uolls yang ingin turunkan berat badan, disarankan makan roti ni sebab kandungan serat tinggi dan nilai G.I nya lebih rendah tauu. Semakin rendah nilai G.I, lagi sesuaiii uollss amik untuk diet yang berkualiti.
.
.
3. Multigrain
.
Roti ini terdiri dari beberapa jenis bijiran yang berbeza sebagai ramuan utama. Tapiii tak semua roti Multigrain yang 'healthy' tauu. Nak tauu yang mana bagus, pertama skali baca ramuan dan pastikan ada istilah 'whole' dalam bijiran yang digunakan. Kedua, pastikan nilai serat/fiber tinggi di ruangan maklumat pemakanan sekurang-kurangnya 8g per 100g okeyh.
.
Nilai G.I roti ni lebih rendah dari roti wholegrain bermakna roti inilah yang paling sesuai untuk diet yang berkualiti. Sebabnya die bekalkan kedua-dua komponen serat larut dan tak larut. Serat larut (contoh oat etc) boleh pegang air dan membentuk 'gel' jadi sifat ini akan perlahankan pergerakan makanan dalam usus. Sekaligus boleh buat uolls rasa kenyanggg lebih lama. Serat tak larut pulakk boleh bantu kawal paras glukosa darah uolls. Lebih gelap warna roti tu, lebih bagus untuk dimakan.
.
.
Kesimpulannya, dalam banyak-banyakk jenis roti di Malaysia, Roti Gardenia (purple) yang paling sesuai untuk dimakan untuk uolls yang nak diet tuu sebab nilai G.I yang paling rendah dan serat yang tinggi buat kita rasa kenyangg jerr. Selamat memilih 


.
P/s: Jika rasa bermanfaat #SHARE tauu post ni. Biar orang lain boleh tau jugakk tips best nii

Kredit: SusuSejat



Stokis Gula-Gula Kurus Terengganu.






















Thursday, 23 February 2017

PETUA KEMPIS PERUT

Di taip oleh marziana shukri pada jam 10:31 am 0 komen



Ramai yang ada masalah dengan perut buncit ataupun boroi, pasti juga masalah buncit kepada ibu yang baru lepas bersalin. Nak tahu petua kempiskan perut secara semulajadi ini saya kongsikan tapi kena rajin dan konsisten tau kak bila amalkan ni, kalau amal sehari dah nak kurus maaflaah ya memang tak jalan. 





Ambil sebiji limau nipis diperah airnya atau sedikit air asam jawa pekat Kemudian campur sedikit kapur sirih. Jika dikhuatiri gatal, titiskan beberapa titisan minyak mestika, kayu putih, atau minyak berangin yang lain. Memang diakui gatalnya, tetapi amat mujarab dan amat memuaskan hasilnya. Sapukan pada perut, biarkan ia kering sebentar sebelum memakai bengkung sepanjang waktu berpantang ataupun ketika waktu malam sahaja. Boleh juga dibalut dengan daun sireh sebelum memakai bengkung. Ulangi proses ini setiap pagi dan petang selama 40 hari berturut-turut selepas bersalin.




MALAS? 

Dapatkan MINCE atau GULA-GULA KURUS dari saya! 
Whatsapp terus ke 

+60184621981























Wednesday, 25 January 2017

Atasi Masalah Berat Badan

Di taip oleh marziana shukri pada jam 12:22 pm 0 komen


Minum Air Masak Secukupnya Untuk Atasi Masalah Berat Badan




FAKTA Beberapa ahli dan pakar kesihatan menyatakan bahawa, dengan meminum air yang cukup maka kita akan terhindar daripada makan secara berlebihan. Disarankan agar kita minum air sebanyak 6 hingga 8 gelas sehari. Selain untuk mengawal berat badan, air juga mampu mejadikan tubuh kita sihat dan cergas serta terhindar dari risiko penyakit.


_____________

Sapa sini duk rumah flat?
Pagi nak hantar anak sekolah, Laju ja turun tangga.
Petang balik kerja, ambik anak dari rumah mengasuh punya seksa nak naik tangga.

Satu tingkat pun rasa macam 10 tingkat punya tinggi tuuuh..
Kak ros setiap kali naik tangga mesti teringat zaman dulu .
Alaaa masa comel lotey gitu , dia punya mengah tu macam baru lepas lari 100meter.

Sejak tahun lepas kak ros konsisten makan #GulaGulaKurus ,Alhamdulillah makin ringan badan. Naik 3 tingkat pun tak terasa, tup tup dah sampai ha...

Korang yang memang kerja atau rumah tangga ni, takdak lift tu kalau taknak makan #GulaGulaKurus, start dengan stop air manis dan amalkan minum air putih 2-3 liter sehari, tengok la nanti akan rasa kurang mengah naik tangga.

Takyah fikir banyak, buat ja okay? 
Kalau nak beli #GulaGulaKurus tu just whatsapp je kat no bawah ni 

+61084621981























Thursday, 12 January 2017

Kebaikan Minum Air Putih

Di taip oleh marziana shukri pada jam 12:24 pm 0 komen




Berikut 8 sebab yang ingin DIMAR kongsikan kepada anda semua tentang kebaikan minum air putih.

1. Menguruskan badan 
Khabar gembira buat para wanita yang tengah berdiet. Air putih tidak mengandungi kalori, gula ataupun lemak dan ini ternyata mampu mengurangkan berat badan kita.
2. Meningkatkan kesuburan
Air putih dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum Adam serta hormon estrogen pada kaum Hawa.
3. Melancarkan sistem pencernaan
Minum air putih dalam kuantiti lapan gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien.
4. Melambatkan proses pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser
Air putih bukan saja melambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser malah ia juga dapat membantu mencegah penyakit hati dan ginjal.
5. Perawatan kecantikan
Kekurangan pengambilan air putih menyebabkan tubuh menghadapi kesulitan untuk menyerap air, sekaligus mengakibatkan kulit kering dan berkerut.
6. Tubuh lebih segar dan sihat
Khasiat air putih bukan sekadar untuk membersihkan tubuh saja tapi juga sebagai zat yang sangat diperlukan tubuh. Kita mungkin dapat bertahan bila tidak makan beberapa hari namun tidak mungkin dapat bertahan jika tidak minum air. Ini kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia.
7. Menyihatkan jantung
Air putih juga diyakini dapat menyembuhkan penyakit jantung. Bahkan pada saat ini juga sudah banyak perubatan altenatif yang memanfaatkan penggunaan air putih.
8. Ubat kepada penyakit strok
Air putih tidak hanya digunakan untuk mengubati berbagai penyakit kulit, namun sangat efektif untuk mengubati penyakit lumpuh. Ini kerana air dapat membantu memperkuatkan kembali otot-otot dan ligamen serta melancarkan sistem peredaran darah dan sistem pernafasan.

.
Jadi, tahun baru dan bulan yang baru ni
DIMAR nak kita reramai hidupkan 



Bukan je bagus untuk healthy tapi bagus untuk turunkan berat jugak tau.
P/s: Biar air tak manis
tapi senyuman mau manis☺️
Tingggg
























 

Copyright © 2016 DiMar Exclusive. All rights reserved | Create New Post, Design