DiMAR: November 2016

Wednesday, 30 November 2016

Mengurangkan Berat Badan Secara Semula Jadi dengan Tabiat Pemakanan yang Betul

Di taip oleh marziana shukri pada jam 2:50 pm 0 komen

WHATSAPP KE +60184621981


Mengurangkan berat badan secara semula jadi ialah cara yang sihat dan selamat. Cara ini

melibatkan pemakanan , senaman dan gaya hidup . Berikut ialah cara bagaimana untuk

mengurangkan berat badan secara semula jadi melalui tabiat pemakanan yang betul :




1. Rancang Pemakanan Anda


Rancang pemakanan anda iaitu sarapan, makan tengah hari, makan malam dan snek untuk

seminggu. Contohnya bagi sarapan, anda boleh mengambil separuh limau gedang dengan

semangkuk mil oat atau anda boleh juga mengambil telur hancur beserta dengan sayuran

zukini dan keju rendah lemak.

Bagi makan tengah hari pula, anda boleh mengambil hidangan salad dengan memasukkan

sayuran seperti bayam , daun salad, ubit bit, lobak merah , walnut , separuh avokado dan

kekacang.

Bagi makan malam, anda boleh mengambil satu hidangan beras perang, ikan salmon dengan

sedikit lemon dan sayuran.

Jika anda perlu mengambil snek , ambillah protein dan sayuran atau sebiji buah. Contohnya,

anda boleh mencuba telur rebus dengan beri biru beserta flax seed.





2. Sukat Hidangan Anda


Mengira jumlah kalori, mengehadkan pengambilan makanan tertentu atau mengelakkan

pengambilan lemak bukanlah perancangan makanan yang mudah. Sebaliknya, makanlah

semua makanan dan menjaga hidangan adalah lebih mudah dan lebih semula jadi untuk

membantu memulakan pengurangan berat badan. Apabila anda menyukat dan mengawal

saiz hidangan , secara tidak langsung anda akan memotong beberapa jumlah kalori secara

semula jadi.


3. Mengambil Makanan Seimbang


Mengambil makanan seimbang bermakna anda mengambil makanan dalam jumlah yang

cukup bagi setiap zat makanan yang diperlukan oleh badan. Anda perlu mengambil hidangan

yang dicadangkan bagi setiap kumpulan makanan untuk mengisi keperluan zat makanan

harian anda.

Selain itu, memilih makanan daripada banyak pilihan makanan di dalam setiap kumpulan

makanan adalah lebih baik. Contohnya, terdapat pelbagai jenis sayuran yang berbeza

sebagai sumber vitamin dan mineral yang sihat serta mempunyai antioksida.




4. Makan Lebih Kurang 100 g Protein pada Setiap Waktu Makan


Memastikan hidangan protein sebanyak 100 g dalam setiap waktu makan akan membantu

anda mengawal kalori. Sumber-sumber protein termasuklah daging tanpa lemak, ikan ,

ayam, itik, telur, produk tenusu rendah lemak dan juga pelbagai jenis kekacang.

Masukkan satu hidangan protein dalam setiap waktu makan dan snek untuk mengisi

keperluan minimum harian anda.


5. Makan Sekurang-kurangnya 5 Hidangan Buah-buahan dan Sayur-sayuran


Sayur-sayuran dan buah-buahan  menyediakan banyak zat makanan yang diperlukan untuk

mendapatkan kalori yang sangat sedikit. Walaupun makanan tersebut berkalori rendah ,

menyukat hidangan juga adalah penting. Pastikan hidangan buah bersamaan dengan 1

potongan kecil atau separuh cawan sayuran yang dipotong dan pastikan juga mengambil 1

atau 2 cawan sayuran berdaun hijau. Ambillah 1 atau 2 hidangan buah-buahan dan sayur-

sayuran pada setiap waktu makan dan snek.



6. Makan Bijian Penuh


Pilihlah 100% bijian penuh kerana boleh menambahkan serat , protein dan zat makanan

penting yang lain ke dalam makanan anda. Sumber bijian penuh termasuklah beras perang,

gandum penuh dan oat penuh. Ambillah 1-3 hidangan bijian setiap hari di mana 1 hidangan

bersamaan dengan setengah cawan bijian.




7. Bersederhana


Anda masih boleh makan makanan yang kurang menyihatkan tetapi janganlah terlalu kerap.

Makanlah secara sederhana . Ini mungkin 1 atau 2 kali seminggu atau hanya beberapa kali

sebulan.




8. Minum Air


Minum air memastikan anda terhidrat dan mempunyai manfaat dalam menurunkan berat

badan. Minum sekurang-kurangnya 8 gelas sehari akan menurunkan berat badan dan

memberi anda tenaga. Minumlah minuman tanpa gula dan tanpa kafein . Elakkan juga

minuman yang manis .






















Tuesday, 22 November 2016

KURUS DENGAN SELAMAT

Di taip oleh marziana shukri pada jam 11:26 am 0 komen
  Buat tindakan sekarang dengan membeli
Gula-gula Kurus pada harga promosi 1st Anniversary 
bagi mendapatkan berat ideal anda! 




" Adakah Anda Mahu Tubuh Yang Langsing Tanpa Tekanan Diet Serta Tanpa Kegemukan Semula.." 

Mari saya tunjukkan satu cara yang terbukti berkesan untuk menurunkan berat badan sebanyak 3Kg seminggu!!  


APA ITU MINCE GULA-GULA KURUS? 

Mince gula-gula kurus adalah makanan tambahan untuk menurunkan berat badanyang terbukti berkesan seawal 3 hari pengambilan. Turut boleh diamalkan oleh ibu-ibu yang menyusukan bayi. Jaminan 100% selamat diamalkan tanpa kesan sampingan pada penghasilan susu ibu. Malah susu ibu akan bertambah banyak dan pekat!

Ia juga mempunyai SIJIL DARI PUSAT RACUN NEGARA dan terbukti selamat diamalkan tanpa menggunakan bahan kimia. Mince dirumus khas dengan guarana, garcinia, delima, vitamin & barries.


Kesan MINCE yang dapat dilihat seawal 3 hari : 

~ Mengurangkan rasa lapar.
~ Lawas.
~ Kulit lebih berseri.
~ Lemak badan mula terbakar. 




Kelebihan MINCE Gula-gula Kurus: 

Terdapat banyak kelebihan mince gula-gula kurus ini, antaranya : 

~ Membantu menyingkirkan lemak dan menurunkan berat badan tanpa kesan sampingan.
~ Melancarkan penghadaman.
~ Membuang toksin dalam tubuh.
~ Mengawal berat badan.
~ Menghalang pembentukan lemak.
~ Agen awet muda.
~ Anti kanser.
~ Menurunkan kolestrol jahat. 



SEBAB KENAPA MINCE GULA-GULA KURUS SANGAT ISTIMEWA ?

~ Mudah, tak perlu bancuh. Hanya KEMAM sahaja.

~ Kecil. Boleh dibawa kemana-mana.

~ Produk BUMIPUTERA muslim dikilangkan oleh kilang bertaraf GMP. 

~ 100% dari bahan semulajadi. 






KLIK SINI UNTUK LEBIH BANYAK TESTIMONI 



CARA ORDER?
Whatsapp MGGK ke +60184621981 
(Staf kami akan melayan segala pertanyaan anda sepantas 5 minit)

























Wednesday, 9 November 2016

REWARD STOKIS DIMAR

Di taip oleh marziana shukri pada jam 1:40 pm 0 komen



YEYYYYYYY ! 3 STOKIS  dan 2 leader DiMar Exclusive berjaya dapat reward dari HQ. Mereka achieve target untuk 6 bulan performance mereka dengan Mince a.k.a Gula Gula Kurus .

Memang dah bagitau awal-awal, kalau sepanjang 6 bulan ni dorang achieve jumlah restock in certain unit ni dorang boleh bawak family bercuti di Grand Lexis.

Ok,
kenapa grand lexis?
& kenapa bersama family?


Sebabnya dorang sendiri pilih untuk rewards bersama family. Kita kena faham yang team kita ni majoriti housewife ke kerja ke camna.
Sebabnya kalau housewife dia akan utamakan keluarga dulu & kalau dia buat sesuatu untuk keluarga , dia punya energy tu lain macam tau.

Dan jenis-jenis hadiah ni based on undian dalam group FB kami ok. Berbalik kepada kenapa Grand Lexis sebabnya, nak bagi reward mestilah ikut apa yang kita suka jugak kan? Bagi saya, Grand Lexis ok sebagai rewards. Sekali lagi sebagai rewards ya sebab mahal. Satu malam sekali breakfast bilik paling murah RM 670.


Wajah-wajah gembira achiever! Yeyy. 


TOP LEADER! Semua reward Puan Jamilah sapu licin! 
Rantai tangan emas, cincin emas, dua loket emas tau!!  


Puan Zanariah, TOP STOKIS! 
Dapat jam tangan bernilai RM300. 

Cuti-cuti dengan family pon dapat, reward lain pon dapat. WOW best kan? Heheh 

____________________________________________


JOM JOIN TEAM DIMAR 


Nak tambah pendapatan?
Tengah cari side income?
Taktau nak juai produk apa?
Taktau nak start macamana?

Kami sedia membantu dan bagi bimbingan macamana nak jana pendapatan dari rumah dengan jadi ejen #GulaGulaKurus

Kelebihan jadi ejen kami : 
1. Modal rendah, untung tinggi.
2. Permintaan tinggi. (Orang Malaysia ramai "comey-comey-sado")
3. Ebook starter kit akan diberi (detail pasai produk,cara close sale offline dan online)
4. Ada support group fb,telegram dengan whatsapp.
5. Reward bulanan dari leader dan HQ. Macam atas tuuu.
6. Kawalan harga dari Hq.

Serius rugi sapa tak ambik PELUANG ni.

Macamana nak start?

Whatsapp "TEAM" ke +60184621981
Whatsapp "TEAM" ke +60184621981
Whatsapp "TEAM" ke +60184621981





























Friday, 4 November 2016

PUNCA SEMBELIT DAN CARA MENGATASI

Di taip oleh marziana shukri pada jam 11:37 am 0 komen
Pernah mengalami masalah berak berdarah? Ataupun anda mengalami kesukaran membuang air besar kerana najis yang keras? Keadaan ini dinamakan sembelit dan amat meyeksakan bagi mereka yang mengalaminya. Saya juga pernah mengalami masalah ini sejak dari zaman remaja lagi. Alhamdulillah, ianya telah dapat diatasi sekarang. 



Apa Itu Sembelit


Sembelit bukanlah penyakit sebaliknya gejala yang mempunyai simptom- simptom berikut:
  • Kurang membuang air besar – kekerapan membuang air besar kurang daripada 3 kali seminggu
  • Najis yang dihasilkan daripada pembuangan adalah keras
  • Meneran semasa buang air besar. Pembuangan air besar hanya berjaya dilakukan dengan meneran sepenuh tenaga.
  • Rasa tidak puas walaupun selepas membuang air besar. Sanggup duduk lama di dalam tandas kerana berasa tidak puas membuang air besar.
  • Perut kembung, kejang atau sakit tetapi sukar untuk najis keluar.


Punca sembelit

Sebelum mencari cara mengatasinya, punca berlaku sembelit harus diketahui. Antara punca sembelit ialah:
  1. Kurangnya minum air
  2. Kurang pengambilat serat
  3. Selalu menahan diri dari membuang air besar atau bertangguh-tangguh
  4. Kurang bersenam atau kurang pergerakan tubuh badan terutama warga tua
  5. Sembelit yang berpunca dari perubahan hormon terutama sekali ketika mengandung. Perubahan hormon progestron yang tinggi ketika mengandung akan meregangkan otot-otot menyebabkan keadaan sembelit. Bukan itu sahaja, janin yang menekan bahagian usus juga akan menyebabkan sembelit
  6. Otot-otot perut dan usus menjadi semakin lemah disebabkan peningkatan usia
  7. Ubat- ubatan tertentu


Cara Mengatasi Sembelit:




Cara Saya atasi sembelit


Banyakkan minum air masak dan makan mince , gula-gula kurus sebelum brekfast dan sebelum dinner! Alhamdulillah, berkesan untuk saya. Saya akui saya memang pemalas nak minum air masak 3 liter sehari dan makan sayur. Tapi alhamdulillah, MINCE sangat membantu. Katanya ada fiber juga didalam MINCE! 

Mudah je nak makan mince ni, kemam saja.
Tak perlu susah nak bancuh pon. Cuba lah tau! 




Disamping kurangkan masalah sembelit, MINCE jugak boleh diamalkan untuk mengurangkan berat badan tau! 



CARA ORDER?

Whatsapp GGK ke +60184621981 
(Staf kami akan melayan segala pertanyaan anda sepantas 5 minit)
























Wednesday, 2 November 2016

COOL ROSE

Di taip oleh marziana shukri pada jam 3:17 pm 0 komen


ANDA MENGANDUNG? 
BARU SAJA LEPAS BERSALIN? 





Kami rekemenkan anda untuk guna Gel Cool Rose !


Ramai dari pelanggan kami sukakan gel cool rose. Mengandung atau baru lepas bersalin pon boleh sapu tau! Terutamanya dekat bahagian selulit, rahang, dan paha. 

Tapi AWAS! Jika anda mengandung, janganlah sapu dibahagian perut pula. 


CIRI-CIRI GEL COOL ROSE 

- SEJUK
-WANGI, ni suami suka hihi
-TAK MELEKIT
-BOLEH DIPAKAI KETIKA SOLAT

Yang penting mudah dibawa ke mana-mana.

Hasil yang anda akan dapat, 

kulit makin lembut dan selulit pon berkurang. 

LET'S TRY 


CARA ORDER?

Whatsapp GEL ke +60184621981 
(Staf kami akan melayan segala pertanyaan anda sepantas 5 minit)





























 

Copyright © 2016 DiMar Exclusive. All rights reserved | Create New Post, Design