DiMAR: May 2016

Tuesday, 31 May 2016

3 step sebelum mula program penurunan berat badan

Di taip oleh marziana shukri pada jam 3:16 pm 1 komen

Step penting sebelum kita nak mula program diet kita sebenarnya adalah faham yang proses untuk turun berat badan ni tak boleh terlalu berharap.

Tetapi kalau kita tak da usaha apa pun, lagi memang tak boleh la nak mimpi esok jadi kenyataan kan?

Dalam nak turunkan berat badan ni, motivasi memang kena kuat!

Sama ja macam kita buat bisnes ni, kalau dalam bisnes kita faham yang awal awal ni bukan mudah, ada cabarannya, orang akan bercakap mengenai kita, orang cuba downkan kita, orang tak faham kita, ..sama ja..

kalau anda orang yang dah lepasi semua perkara di atas dalam bisnes, dalam penurunan berat badan ni InsyaAllah anda lagi boleh 


Matlamat yang anda setkan tadi untuk turunkan berat badan kena betul betul ingat dan tanam dalam jiwa dan raga.

Kiranya sepenuh jiwa akan ingat sentiasa matlamat ni. Sampaikan kalau tengok makanan yang sebelum ni selalu makan, boleh terus potong rasa nak makan sebab matlamat ni.

Dan paling best daripada pengalaman saya, suami makan depan saya makanan yang dulu saya selalu makan pun saya boleh tak terliur sebab saya tahu apa matlamat saya....



Nak turunkan berat ni semua bergantung pada diri kita sendiri . Sebab yang menyuap masuk dalam mulut kita ni bukan orang lain, tapi tangan kita sendiri kan 

So, kena la buang perkataan2 famous yang selalu guna ni...

Perkataan ni biasanya digunakan untuk menyedapkan hati masing masing ja, kesan daripada tu?

siapa yang menyesal?
diri sendiri jugak kan?

Ramai orang, bila dah makan kenyang2. Menyesal pulak aku makan..

Menyesal tiada gunanya.
Sampai bila nak menyesal?


Dalam hidup kita ni, perkara paling saya sendiri pun tak tau nak buat macam mana adalah "tutup mulut orang "

hahaha.
buat baik, orang kata..
buat jahat, orang kata..

nak kurus orang kata..
bila gemuk ,orang kata..

itu adaah perkara lumrah dalam kehidupan manusia.

Cumanya,
sampai bila kita nak hidup dalam kata orang?

Dah sampai masanya untuk kita hidup dengan kata hati diri kita.

Jangan sesekali tanya orang perubahan saiz badan kita, biarkan mereka yang tersedar sendiri. Terutamanya wanita.

sebab satgi mula la sentap bila orang kata "aku tak nampak apa apa berubah pun"

lepas tu down, lepas tu terus give up!

kamon la.. dah berapa tahun sumbat badan dengan lemak macam macam.

takkan baru seminggu dua dah boleh hilangkan semua lemak lemak tu kot.

O cos la ambik masa, takkan cepat sangat give up?

so keep on fokus dengan group ni untuk sentiasa bersemangat dan support each other untuk semua dapat semangat tersebut...

All the best semua!























Wednesday, 25 May 2016

Terima Kasih

Di taip oleh marziana shukri pada jam 2:48 pm 1 komen
🌸Terima Kasih🌸


janji tau ..baca sampai habis ya,
Ramai orang anggap, bila beli produk kami. Kaya lah seller ni..
Kaya la owner produk ni.. 
untung banyak depa!
walau apa pun yang anda anggap, saya nak anda tahu satu perkara.
Hasil anda menyokong produk kami, anda dah menyalurkan rezeki kepada ramai insan😢
Dalam anda tak sedar, dalam urusan jual beli anda pada produk kami terdapat rezeki staf staf kami, ada rezeki ejen ejen kami, ada rezeki designer designer kami, ada rezeki suplier kami, ada rezeki ibu bapa kami, ada rezeki adik beradik kami, ada rezeki kucing kucing kami, ada rezeki kami dalam nilai tersebut😭
jujur saya rasa sebak bila fikir hal ini beberapa hari ni.
tanpa sokongan anda pada produk kami, tiada rezeki rezeki insan disebut di atas.
Saya nak anda tahu, kami sangat menghargai sokongan anda. Anda mungkin tak tahu ada dalam kalangan kami yang sedang menangis bersengkang mata siang malam untuk mencari rezeki demi anak anak.
Anda mungkin tak tahu ada di antara kami yang sedang berhempas pulas mencari rezeki untuk bantu ahli keluarga kami😭
saya tak tahu macam mana nak ucapkan terima kasih pada anda terutamanya yang tak pernah meminta pengurangan harga daripada nilai yang kami berikan.
Allah jua lah yang dapat membalas jasa kalian, Benarlah rezeki Allah sangat luas.
Siapa sangka, jika anda pun berniaga, pusing pusing kami membeli barang daripada anda juga.
Jika anda bekerja, mungkin hasil kami membeli atau dapatkan khidmat servis di tempat kerja anda lah yang mana ia merupakan gaji anda juga.
Allahuakhbar,
betapa luas rezeki Allah.
Tiada istilah, ini hak kita.
Tiada istilah, ini duit kita, maka kita mesti dilayan ibarat raja.
Sekali lagi,
jutaan terima kasih kepada semua pelanggan ‪#‎GulaGulaKurus‬ .
Semoga Allah berkati rezeki kita hari ini.
Terima kasih Allah.






















GeL Cool Rose

Di taip oleh marziana shukri pada jam 11:27 am 0 komen





Gel Cool Rose yang semakin dapat sambutan disebabkan 
KEUNIKKAN nya .

Gel Kurus Sejuk, Wangi Dan Tak melekit !


Anda tak perlu risau untuk gunakan gel ajaib ni.
Dijamin selamat dengan kelulusan KKM






Selain tu,Gel ni dah keluar dalam banyak majalah serta surat khabar sebagai 
gel pelangsing yang amat direkemankan.
Artikel Gel di Surat Khabar Sinar
Artikel Gel di surat khabar Utusan

Artikel Gel Cool Rose dalam majalah I-Sihat

Artikel Gel Cool rose dalam majalah WANITA

Artikel Gel Cool Rose dalam Surat Khabar Metro

Artikel Gel Cool Rose dalam Majalah Nona




Jom tengok Apa komen dorang yang dah guna Gel Cool Rose




















 Order?
Wassal GEL ke +60184629181





























Tuesday, 17 May 2016

[ Kisah Benar ]

Di taip oleh marziana shukri pada jam 6:00 pm 0 komen
[ Kisah Benar  ]



Sebenarnya suatu ketika dahulu, saya pun hampir mengalah dengan masalah untuk turunkan berat badan saya.

Tambahan bila saya dalam proses IUI tahun lepas, saya kena ambil ubat hormon yang buat badan semakin mengepam.

Saya jadi nak exercise tapi risau nanti mengandung, susah lekat plak bila exercise ni.

Nak sapu lotion di perut, nanti orang kata susah lekat sebab ganggu dalaman.

Sehinggalah masuk 2016, selepas saya tunaikan umrah awal tahun dan balik ja terus period. Selepas sebulan masih tiada tanda tanda mengandung walaupun dah cek UPT. Saya terus tekad fokus untuk kurus.

Saya mula serius consume #GulaGulaKurus bulan Mac dan jaga pemakanan serta dapatkan ilmu mengenai kurus dengan cara yang sihat dan betul.

selepas satu bulan, berat saya turun 4kilo.
Bulan April saya teruskan dan berat saya turun lagi 2kilo.Dan kini 2 minggu di bulan mei, berat dah turun 1.5kilo.

Menjadikan berat saya daripada 65kilo kepada 57.5kilo.
Saya tak akan mengalah kerana saya percaya setiap orang perubahan yang dialami pasti berbeza walaupun sama sama makan Gula Gula Kurus.

Saya juga rasa gembira setiap kali dapat tahu perubahan yang positif pada pelanggan gula gula kurus
.
Saya percaya jika anda baca cerita saya ini sehingga habis, anda juga serius untuk menurunkan berat badan anda pada tahun 2016 ini yang masih berbaki 6 bulan lagi.

Anda mempunyai 2 pilihan
sama ada untuk bertindak atau melihat sahaja perubahan saya.

so mana satu pilihan anda?

jika anda memilih untuk bertindak.
Sila Hubungi kami di Page DIMAR

#GulaGulaKurus
#Dimar





















Macam mana nak join ejen Dimar?

Di taip oleh marziana shukri pada jam 5:55 pm 0 komen

Kami membuka peluang kepada wanita terutamanya yang nak belajar berniaga dengan modal yang rendah dan keuntungan yang tinggi.

Selain itu, kami turut sertakan starter kit kepada anda yang join kami.



Dalam starter kit ini kami sertakan

  • Info info produk (berkaitan cara makan dan sebagainya)
  • Teknik Serta ayat Closed sales
  • Teknik serta ayat follow up
  • soalan serta jawapan hot 
Selain daripada starter kit, kelebihan yang ejen akan dapat adalah
  • Group facebook bersama founder  dimana akan ada sesi belajar secara online
  • Rewards yang tak terlalu tinggi untuk capai dan menarik 
  • Group support yang positive
Apakah misi kami dalam membina team Dimar ini?
  • Untuk membantu wanita yang teringin berniaga dengan produk yang sentiasa diperlukan dan modal yang rendah serta keuntungan yang berpatutan .
  • Kami mahu mendidik peniaga baru berniaga dengan amanah serta jujur supaya rezeki yang didapati berkat .
  • bersama sama membantu ramai wanita bekerjaya yang kurus dengan sihat produk apabila menggunakan produk dimar .
Bagaimana cara untuk anda bergelar ejen kami?
Boleh terus wassap " ejen Mince " ke nombor 013 -512 9249

Nak info lagi berkaitan ejen kami atau dropship?
sambung baca sini -> http://bit.ly/TeamDiMAR



























Wednesday, 4 May 2016

Wajah Baru Sweet Sour Candy kepada MINCE

Di taip oleh marziana shukri pada jam 10:25 am 0 komen


Kami memperkenalkan Rupa baru kepada sweet sour candy .
Ia telah bertukar menjadi MINCE .


Hanya nama dan botol sahaja bertukar wajah. Ingredient masih sama seperti Sweet Sour Candy.
So, anda tak perlu risau keberkesananya ya.Kerana telah terbukti berkesan .


MINCE dalam bahasa france yang membawa maksud langsing atau dalam bahasa english nya adalah "slim".
Jika anda sukar untuk sebut nama MINCE, sebut sahaja "Gula Gula Kurus".






Kenapa gula gula kurus?
Gula-gula = cara makan seperti gula gula, boleh dihisap atau kemam
rasa MINCE sedap seperti buah orange. (masam masam manis)



Disini, kami nyatakan kelebihan 
Mince atau dikenali sebagai Gula Gula kurus


Dan jika anda tertanya tanya

"apa beza MINCE  dengan produk kurus lain?"

dan

" kenapa saya mesti cuba MINCE ni ?"

jawapan anda ,ada di dalam gambar ini .


Anda rasa sangat menarik dan nak mencuba sebotol terlebih dahulu?

Tak salah mencuba sebotol dahulu...
Namun ,Lebih baik anda terus grab pakej 2 botol.

Orang kata, alang alang nak kurus, biar betul betul kan?
Lagipun lebih jimat jika anda terus grab 2 botol 

TERHAD untuk edisi hari Raya ni, 
anda akan dapat BOX yang super cantik jika anda grab 2 botol !

Nak buat apa box lawa lawa ni?

Hari raya mesti ada beli kerongsang banyak kan lawa lawa.
Boleh buat simpan kerongsang, cincin, rantai tangan, gelang.

Paling Tak tau nak buat apa.
Boleh guna untuk letakkan hadiah dan beri pada seseorang yang istimewa.

Contohnya, masukkan hand sock ke dalam box dan hadiahkan pada sahabat 
.kan cantik! walaupun hand sock sahaja tapi sahabat tadi akan hargai sebab
dihadiahkan dalam box yang cantik!



Ok la nak beli ni ! 
Eh, sebelum tu ada ke testimoni yang berjaya kurus makan gula gula kurus ni?

Jangan Risau!
Walaupun kami baru sahaja di dalam pasaran, 
tapi kami dah dapat banyak feedback Positive tau .

Macam mana pun, kami tak nak menjanjikan bulan dan bintang
jika anda makan tapi tak nak follow saranan kami .

Sebab apa kena follow ?
Boleh ja turun berat badan makan gula gula kurus ni walaupun tak 
nak follow saranan kami.

TAPI
kami percaya,anda mesti nak turun cepat dan banyak kilo kan!
ha... kalau betul,kena lah follow ya.

Kami akan kongsikan tips tips selepas anda dah dapat barang.
Okey?








Kalau anda nak COD di kawasan berhampiran,
boleh klik senarai pengedar di link bawah 

(klik ni ya)

All the best!
kalau nak paling mudah, boleh PM page DiMAR






























 

Copyright © 2016 DiMar Exclusive. All rights reserved | Create New Post, Design