DiMAR

Thursday, 12 January 2017

Kebaikan Minum Air Putih

Posted by marziana shukri at 12:24:00 0 comments





Berikut 8 sebab yang ingin DIMAR kongsikan kepada anda semua tentang kebaikan minum air putih.

1. Menguruskan badan 
Khabar gembira buat para wanita yang tengah berdiet. Air putih tidak mengandungi kalori, gula ataupun lemak dan ini ternyata mampu mengurangkan berat badan kita.
2. Meningkatkan kesuburan
Air putih dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum Adam serta hormon estrogen pada kaum Hawa.
3. Melancarkan sistem pencernaan
Minum air putih dalam kuantiti lapan gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien.
4. Melambatkan proses pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser
Air putih bukan saja melambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser malah ia juga dapat membantu mencegah penyakit hati dan ginjal.
5. Perawatan kecantikan
Kekurangan pengambilan air putih menyebabkan tubuh menghadapi kesulitan untuk menyerap air, sekaligus mengakibatkan kulit kering dan berkerut.
6. Tubuh lebih segar dan sihat
Khasiat air putih bukan sekadar untuk membersihkan tubuh saja tapi juga sebagai zat yang sangat diperlukan tubuh. Kita mungkin dapat bertahan bila tidak makan beberapa hari namun tidak mungkin dapat bertahan jika tidak minum air. Ini kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia.
7. Menyihatkan jantung
Air putih juga diyakini dapat menyembuhkan penyakit jantung. Bahkan pada saat ini juga sudah banyak perubatan altenatif yang memanfaatkan penggunaan air putih.
8. Ubat kepada penyakit strok
Air putih tidak hanya digunakan untuk mengubati berbagai penyakit kulit, namun sangat efektif untuk mengubati penyakit lumpuh. Ini kerana air dapat membantu memperkuatkan kembali otot-otot dan ligamen serta melancarkan sistem peredaran darah dan sistem pernafasan.

.
Jadi, tahun baru dan bulan yang baru ni
DIMAR nak kita reramai hidupkan 



Bukan je bagus untuk healthy tapi bagus untuk turunkan berat jugak tau.
P/s: Biar air tak manis
tapi senyuman mau manis☺️
Tingggg
























Friday, 23 December 2016

PROMOSI EJEN 2017

Posted by marziana shukri at 15:07:00 0 comments

SEDANG MENCARI BISNES UNTUK DIBUAT?


Mai buat bisnes partime dengan kami,
Kami tunjukkan cara macam mana pengedar kami dapat income 3-4 angka sebulan!
Ada yang memang cecah 5 angka sebulan tau!
Hello, 3-4 angka pun ok apa sebagai partime.


Takda la sesak setiap kali nak tunggu gaji kan.
Kami TAK NAK tabur janji manis sangat
Yang PASTI kami akan TUNAIKAN apa kami kata.


Mai kami share, apa yang spesialnya hampa join bisnes kami daripada hampa join skim cepat kaya nu.
(+) Produk semakin dikenali
(+) Sentiasa ada demand
(+) Dah masuk majalah wanita
(+) Dah masuk paper metro
(+) Dah masuk paper sinar 
(+) Tiada permainan harga
(+) Modal kecik
(+) Keuntungan besar
(+) Group support online
(+) Gathering offline
(+) Kami bagi lagi SKRIP nak pm customer
(+) Tak cukup lagi skrip pm, kami bagi SKRIP Follow up
(+) Reward macam macam ada, percutian,cash.emas.jam.beg

Hampa nak apa lagi habaq mai..
Sementara tak ramai lagi ni la hampa kena join
satgi dah ramai, hampa kata tepu dah ..


JOM SEMBANG DI WHATSAPP 
STAF KAMI AKAN MELAYAN SEGERA 

+60184621981 






















 

Copyright © 2016 DiMar Exclusive. All rights reserved | Sign in, MP Design