DiMAR

Thursday, 23 February 2017

PETUA KEMPIS PERUT

Posted by marziana shukri at 10:31:00 0 comments




Ramai yang ada masalah dengan perut buncit ataupun boroi, pasti juga masalah buncit kepada ibu yang baru lepas bersalin. Nak tahu petua kempiskan perut secara semulajadi ini saya kongsikan tapi kena rajin dan konsisten tau kak bila amalkan ni, kalau amal sehari dah nak kurus maaflaah ya memang tak jalan. 





Ambil sebiji limau nipis diperah airnya atau sedikit air asam jawa pekat Kemudian campur sedikit kapur sirih. Jika dikhuatiri gatal, titiskan beberapa titisan minyak mestika, kayu putih, atau minyak berangin yang lain. Memang diakui gatalnya, tetapi amat mujarab dan amat memuaskan hasilnya. Sapukan pada perut, biarkan ia kering sebentar sebelum memakai bengkung sepanjang waktu berpantang ataupun ketika waktu malam sahaja. Boleh juga dibalut dengan daun sireh sebelum memakai bengkung. Ulangi proses ini setiap pagi dan petang selama 40 hari berturut-turut selepas bersalin.




MALAS? 

Dapatkan MINCE atau GULA-GULA KURUS dari saya! 
Whatsapp terus ke 

+60184621981























Wednesday, 25 January 2017

Atasi Masalah Berat Badan

Posted by marziana shukri at 12:22:00 0 comments



Minum Air Masak Secukupnya Untuk Atasi Masalah Berat Badan




FAKTA Beberapa ahli dan pakar kesihatan menyatakan bahawa, dengan meminum air yang cukup maka kita akan terhindar daripada makan secara berlebihan. Disarankan agar kita minum air sebanyak 6 hingga 8 gelas sehari. Selain untuk mengawal berat badan, air juga mampu mejadikan tubuh kita sihat dan cergas serta terhindar dari risiko penyakit.


_____________

Sapa sini duk rumah flat?
Pagi nak hantar anak sekolah, Laju ja turun tangga.
Petang balik kerja, ambik anak dari rumah mengasuh punya seksa nak naik tangga.

Satu tingkat pun rasa macam 10 tingkat punya tinggi tuuuh..
Kak ros setiap kali naik tangga mesti teringat zaman dulu .
Alaaa masa comel lotey gitu , dia punya mengah tu macam baru lepas lari 100meter.

Sejak tahun lepas kak ros konsisten makan #GulaGulaKurus ,Alhamdulillah makin ringan badan. Naik 3 tingkat pun tak terasa, tup tup dah sampai ha...

Korang yang memang kerja atau rumah tangga ni, takdak lift tu kalau taknak makan #GulaGulaKurus, start dengan stop air manis dan amalkan minum air putih 2-3 liter sehari, tengok la nanti akan rasa kurang mengah naik tangga.

Takyah fikir banyak, buat ja okay? 
Kalau nak beli #GulaGulaKurus tu just whatsapp je kat no bawah ni 

+61084621981























 

Copyright © 2016 DiMar Exclusive. All rights reserved | Sign in, MP Design